Lava cake ehk šokolaadi laava kook.

Ostsin endale mõned nädalad tagasi creme brulee-sufleevormid ja proovisin kohe Lava cake’i teha, aga nagu ikka läheb esimene kord aia taha ja sellest ka pilt postituse lõpus. Lihtsalt hakkasid koogid käituma nagu purskavad vulkaanid ja see oli täitsa vale. Eile aga proovisin uuesti ja ma ei suuda ära kirjeldada seda, kui õnnelik ma olen, et need nüüd nii hästi välja tulid ja väga maitsvad olid. Tegelikult ei olegi see meisterdamine nii raske, kui õiged kogused, kuumus ahjus ja küpsetusaeg on õiged.

 

Vaja läheb:

90 g tumedat šokolaadi

75 g võid + natuke määrimiseks

85 g suhkrut

40 g nisujahu

2 tk muna

1-2 tl kakaopulbrit

Määrisin vormid (3tk) võiga ning katsin kakaopulbriga ja jätsin täidist ootama.

Sulatasin šokolaadi koos võiga ja panin kõrvale natukeseks jahtuma. Järgmisena vahustasin munad suhkruga ilusaks kohevaks ja lisasin hiljem juurde šokolaadi-või segu ning mikserdasin ka need omavahel. Viimasena lisasin nisujahu ja segasin kõik korralikult ära. Tekkis selline ilus sametine ja paks taignasegu. Jagasin taigna kolme vormi vahel võrdselt ära ja panin ahju 180 kraadi juurde 12 minutiks. Kooki tuleks serveerida kohe peale ahjust võtmist, sest muidu jätkub küpsemine kuumas vormis ja enam ei teki ”laava efekti” kui kooki lahti lõigata.

Väga maitsev on serveerida koos vanillijäätise ja hapuka moosiga, mina kasutasin enda tehtud õuna-pohlamoosi 🙂

 

Ja siin nüüd siis koogikesed, mis liiga vara purskama hakkasid ehk metsa läinud koogid. Ei tasu välismaiseid retsepte alati usaldada, sest seekord läks küll küpsetuspulbrit liiga palju nagu pildilt on näha..

 

2 kommentaari “Lava cake ehk šokolaadi laava kook.

  1. Oh my god, Lisanna, Sa oled ikka selline meister, ma ei saa. 😀 Kui vaheaeg tuleb, hakkan kõiki Sinu imevärke järgi proovima!

Lisa kommentaar