Odrakarask kanepijahuga

Ikka ja jälle tekib mul suur suur isu karaski järele ja nüüd on just õige aeg seda küpsetada. Nimelt suutsin ma oma juuretise ära kaotada ehk kõik küpses leivaks ja unustasin tükikese kõrvale panna. Nüüd ootan oma enda juuretise last Rootsist, et saaksin leiba edasi küpsetada. Nii kaua kuni leivalaps minuni reisib on hea aeg teha karaskit. 😉

Imelihtne retsept ühe väikese karaski jaoks..

Vaja läheb:

2.5 dl odrajahu

0.5 dl kanepijahu

3 dl 2.5% keefirit

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl suhkrut

0.5 tl soola

Kaunistamiseks puistasin mina peale kooritud päevalilleseemneid.

Sega kõik kuivained omavahel korralikult läbi ning lisa maitseained ja keefir. Jäta hapukoore paksune taigen 30-60 minutiks toasooja seisma ning kuumuta ahi. Tõsta taigen ümber küpsetusvormi mille oled eelnevalt võiga määrinud või küpsetuspaberiga katnud. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25-30 minutit.

IMG_0764 IMG_0767 IMG_0780 IMG_0787 IMG_0805 IMG_0812

Lisa kommentaar