Kodujuustukook šokolaadibrownie põhjaga / Cottage cheese cake with chocolate brownie base

Heal koogil on pikk nimi nagu heal lapsel on mitu nime.. See kook kuulub kindlasti kategooriasse-väga väga väga väga väga hea kook.

Mulle on alati meeldinud koogid, kus on kodujuust ja olen ise ka katsetanud ja selliseid valmistanud ning need viivad alati keele alla. Samuti on šokolaadised koogid alati suussulavad ja nii ma mõtlesingi, et need kaks imelist asja tuleks kokku panna ja üks suurepärane kook nendest valmistada.

See siin on minu uus retsept, mille üle olen eriti uhke. Üks minu lemmikumaid!

NB! Seda kooki on samuti väga lihtne teha laktoosivabaks. Nii tegin ka mina ja vahetasin kõik piimatooted laktoosivabade vastu!

IMG_3050 IMG_3070 IMG_3081

Šokolaadibrownie jaoks läheb vaja:

150 g tumedat šokolaadi
2 muna
70 grammi võid
0.5 dl vahukoort
2 spl jahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 slp tumedat kakaod

Vaarikapüree jaoks läheb vaja:

ca 1 dl vaarikaid
2 tl tuhksuhkrut
ca pool dl vett

Kodujuustukatte jaoks läheb vaja:

500 grammi kodujuustu
3 dl vahukoort
4 dl hapukoort / gräddfil’i
4 slp suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

1.5 spl želatiini
ca 1.5 dl vett

Katteks külmutatud vaarikaid.

Kuumuta ahi 180 kraadi juurde!

Esmalt sulata šokolaad ning klopi sisse munad ning sega juurde ka koor. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega omavahel kuivained. Sega kõik kokku ning aseta šokolaaditaigen lahtikäivasse vormi ning pane ahju ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Katsu puutikuga kas kook on valmis, kui mitte, küpseta veidi veel. Mulle aitas täpselt 20 minutist. Lase põhjal veidi jahtuda enne järgmise kihi lisamist.

Vaarikapüree jaoks sulatasin külmutatud vaarikaid ning purustasin need kahvliga. Segasin kokku suhkru ja veega ning katsin sellega šokolaadipõhja. Panin põhja koos püreekattega külmkappi nii kauaks kuni valmistasin järgmist kihti.

Nüüd on aeg segada želatiin külma veega ja lasta tal veidikene aega paisuda. Järgmisena vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Vahule sega juurde hapukoor ning ka kodujuust. Kui želatiin on paisunud soojenda teda veidi näiteks mikrolaineahjus, kuid ära lase keema! Sega korralikult läbi ning nirista pidevalt segades kodujuustusegu sisse. Võta šokolaadipõhi külmkapist välja ja kata kodujuustuseguga ning kõige peale vajuta sisse külmutatud vaarikaid. Pane kook külmkappi ja lase seista vähemalt 6 tundi.

NB! Kui soovid tugevamalt tarretunud kooki, siis võid želatiini ka rohkem juurde lisada.

IMG_3054 IMG_3092 IMG_3107 IMG_3066

For chocolate brownie you will need:

150 grams dark chocolate
2 eggs
70 grams unsalted butter
0.5 dl whipped cream
2 tabelspoons flour
1 dl sugar
1 teaspoon baking powder
1 tabelspoon dark unsweetened cocoa powder

For raspberry puree you will need:

ca 1 dl raspberries
2 teaspoons powder sugar
ca 0.5 dl water

For cottage cheese layer you will need:

500 grams cottage cheese
3 dl whipped cream
4 dl sour cream / gräddfil
4 tabelspoons sugar
1 teaspoon vanilla sugar

1.5 tabelspoons gelatin
ca 1.5 dl water

Last but not least you will need frozen raspberries.

Preheat the oven to 180 celsius degrees.

At first melt the chocolate and mix it together with eggs and whipped cream. Whip together butter (in room temperature) and sugar. Mix all the dry ingredients and then mix everything together. Pour the mixture in to folding baking form and put it into the oven and bake it at 180 degrees for about 15-20 minutes. Use wooden stick to control if it’s ready. For me 20 minutes was perfect!

For puree I used frozen raspberries. I did heat them in microwave oven and crushed with fork. Mixed with water and sugar and then covered the cake base with puree. I recommend to put cake base with puree to fridge until you prepare cottage cheese layer.

Next take gelatin and cold water and stir it little bit and let it stay so that gelatin can start to swell. Now take whipped cream and sugar and vanilla sugar and whip it very well. Pour in sour cream and cottage cheese and mix everything. If gelatin is ready, heat it little bit but keep it under 90 celsius degrees! Stir gelatin into cottage cheese mixture and mix everything together very well. Pour it on the base. Press onto the frozen raspberries. Put the cake to fridge and let it stay there at least 6 hours.

NB! If you would like to have this cake with gelatin layer which is a little bit more strongly congealed then you can add more gelatin to the mixture.

NB2! If you want lactose free cake then just change dairy products to non-lactose products.

IMG_3111 IMG_3068

Lisa kommentaar